Tanıtım

Elektrik Bölümü

Programın Amacı:
 
Elektrik, elektronik devre ve bileşenlerinin temel ilke ve prensiplerini bilen, yarı iletken anahtarlama elemanları ile elektrik makinelerini ve güç sistemlerine kumanda edebilen, elektrik elektronik sistemlerinin bakım ve arıza bulma tekniklerinde bilgi ve uygulama yeteneği olan, elektrik makinelerinin sargı yapısını ve projelendirilmesini bilen, bilgisayar destekli çizim olanaklarını kullanarak baskı devre ve tesisat projelerini çizebilen, modern kumanda devrelerini tanıyan, programlanabilir mantık kontrol cihazlarını (PLC) kullanan, elektrikte uygun ölçme yapma ve test yöntemlerini uygulama pratiği olan,   elektrik devrelerinde kullanılan elektrik kontrol üniteleri ve güç sistemleri hakkında bilgi ve uygulama tecrübesi olan, elektrik enerjisinin üretimi, dağıtımı ve tesisat planları konusunda bilgi sahibi olan elektrik teknikerleri yetiştirmektir.

 

Mezunların Çalışma Alanları:

 
Kamu kurum ve kuruluşlarına ait elektrik atölye ve işletmelerinde, Fabrikaların elektrik atölye ve laboratuarlarında, Elektrik taahhüt işi yapan firmalarda, Elektrik proje bürolarında, Üniversitelere bağlı yapı işleri teknik daire başkanlıklarında, Hava meydanlarında, Deniz liman işletmelerinde,   Büyük gemilerde,   Büyük otellerin teknik işletme birimlerinde çalışmaktadırlar.

 

Mesleğin Geleceği:

 
Sanayileşmenin, ekonomik ve sosyal hayatın önde gelen öğelerinden birisi elektrik enerjisinden daha çok yararlanmaktır. Elektrik enerjisi yaşamın temel maddeleri kadar zorunlu ihtiyaç haline gelmiştir. Gelişen her teknolojinin temel noktası elektrik enerjisi ve tasarrufu olmaktadır. Branşımıza olan ihtiyaç her alanda artarak artmaktadır.

 

Bölüm ders içerikleri için tıklayınız lütfen...

 

Bölüm Başkanı

Akademik Kadro

İletişim

 

Yukarı