Kangal MYO’da Kariyer ve Geleceğin Meslekleri Eğitimi Düzenlendi

Haber Tarihi :   12.05.2026

Kangal Meslek Yüksekokulu, öğrencilerin mezuniyet sonrası iş gücü piyasasına hazırlık süreçlerini desteklemek amacıyla önemli bir eğitim programına ev sahipliği yaptı. Sivas İŞKUR İl Müdür Yardımcısı İbrahim Kurt’un da dinleyici olarak katıldığı etkinlikte, öğrencilere geleceğin iş dünyası ve gerekli yetkinlikler anlatıldı.

“Gelecekte İş(siz)siniz” Teması Ele Alındı

Programda ana konuşmacı olarak yer alan Doç. Dr. Hakan Saraç, "Gelecekte İş(siz)siniz" başlığı altında kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Saraç, konuşmasında şu kritik noktalara değindi:

  • Çalışma Hayatının Değişimi: Geçmişten günümüze iş dünyasının geçirdiği evreler ve yarının beklentileri.
  • Geleceğin Meslekleri: Teknolojik dönüşümle birlikte yükselen yeni iş kolları.
  • 21. Yüzyıl Becerileri: Üniversite öğrencilerinin sahip olması gereken ortak yetkinlikler ve modern dünyada fark yaratacak stratejik beceriler.

Müdür Yalman’dan Teşekkür Plaketi

Öğrencilerin yoğun ilgiyle takip ettiği programın sonunda, paylaşılan değerli bilgiler ve katkılar dolayısıyla bir takdim töreni düzenlendi. Kangal Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yalçın Yalman, sunumlarından ötürü Doç. Dr. Hakan Saraç’a teşekkür ederek günün anısına bir teşekkür belgesi takdim etti.

Dr. Öğr. Üyesi Yalman, İŞKUR ile yürütülen bu tür iş birliklerinin öğrencilerimizin kariyer planlamalarındaki önemini vurgulayarak, katılım sağlayan İŞKUR heyetine ve öğrencilere teşekkürlerini iletti

Yukarı