Tanıtım

AMAÇ:

Sağlık turizmi işletmeciliği programının amacı, mezun bireylerin meslek hayatlarında hastaların en iyi sağlık ve konaklama olanaklarını değerlendirerek en iyi hizmet almalarını sağlayacak kişileri yetiştirerek sektöre kazandırmaktır.

YÖNTEM:

Öğrencilerimiz; I. ve II. yarıyıllarda; Genel İşletme, Genel Muhasebe - I,II, Genel Turizm, Tıbbi Terminoloji, Sağlık Sistemleri, Sağlık Turizmi, Tıbbi Etik ve Deontoloji, Genel Ekonomi Bilgisi, Hukuka Giriş  gibi dersler verilmektedir. III. ve IV. yarıyıllarda ise Temel Sağlı Bilgisi ve İlk Yardım - I,II, Sağlık Otomasyon Sistemleri, Turizm Ekonomisi, Sağlık Turizmi İşletmeciliği, Turizm ve Turist sağlığı, Sağlık Turizmi Politikaları, Hasta Hakları ve Güvenliği gibi dersler verilerek öğrencilerimizin meslek hayatları içerisinde bulundukları işletmenin gelir ve giderlerini hesaplamak, çalışan personelleri düzenleme, kurumda çalışacak personel sayısını ve özelliklerini belirtme gibi birçok önemli görevleri başarıyla yerine getirmelerini sağlanmaya çalışılmaktadır.

İSTİHDAM OLANAKLARI:

Sağlık Turizmi İşletmeciliği programından mezun olan kişilerin çalışmayı seçtiği başlıca kurumlar; kaplıcalar, termal oteller, hastanelerin sağlık turizmi birimleri olarak sıralanabilir.

Bölüm Başkanı

Akademik Kadro

İletişim

Yukarı